Optimap™ PSD

 Rhopoint_Optimap_2.jpg

pdficon_small.gif documentatie Optimap™ PSD

 

De Optimap™ brengt een revolutie in de kwaliteitscontrole van oppervlaken. Voor het eerst kan de subjectieve visuele beoordeling vervangen worden door betrouwbare representatieve metingen.


Voor een maximale impact op de consument vereisen producten van hoge kwaliteit een hoogwaardige afwerking, zonder oppervlakte defecten. Oppervlakken worden momenteel subjectief beoordeeld door visuele inspectie of gemeten door instrumenten die niet een volledig beeld van de kwaliteit van het oppervlak vast kunnen leggen. De Optimap ™ is het eerste draagbare instrument die oppervlaktestructuur in kaart brengt en vastlegt in objectieve getallen. Met behulp van een geavanceerde meettechniek bekend als Fase Stepped Deflectometry (PSD) is de Optimap™ in staat snelle, objectieve metingen over grote oppervlakken te doen zonder hierbij het apparaat te bewegen over het oppervlak. De oppervlaktestructuur wordt gebruikt om zichtbare gebreken zoals sinaasappelhuid (orange peel), waviness en DOI problemen te kwantificeren. Het kan ook worden gebruikt om defecten als insluitsels, pinholes, lopers, zakkers, blaren enz. te identificeren.

Een meting met de Optimap™ geeft de structuur van een oppervlak in ongelooflijk veel details (resolutie 75µm) weer. De afgebeelde informatie van de oppervlaktemetingen kunnen worden gebruikt om de productkwaliteit objectief te monitoren.

 

Eigenschappen:

Robuust en nauwkeurig. De Optimap ™ is geschikt voor laboratorium, fabriek of on-site inspectie.

De soft touch meetspot betekent dat het instrument veilig gebruikt kan worden op de hoogste kwaliteit oppervlakken.

Geen beweging nodig tijdens de meting

Touch screen bediening betekent minimale operator training

Oppervlaktestructuur en gebreken kunnen worden beoordeeld op een grote verscheidenheid van oppervlakken: semi matte oppervlakken gepolijst spiegels, kleine & gekromde onderdelen etc.

Een groot oppervlak (95 x 70 mm) wordt geprojecteerd in een bewerking tot 100 maal representatiever dan andere textuur scan instrumenten 

Scherm textuur kaarten tonen orange peel (sinaasappelhuid), waviness (golving) en oppervlakte defecten met ongelooflijk veel detail

Objectieve metingen worden weergegeven in traceerbaar SI eenheden of geselecteerde industrieschalen

Gegevens en resultaten zijn volledig compatibel met andere analytische technieken en software van derden

Optionele software maakt verfijnde textuur / fout-analyse en het genereren van rapporten mogelijk

 

 

Officiële dealer:
 Techniek: Dirict
Postbus 542 | 7500 AM Enschede | 06 5140 8461 | info@tqmsystems.nl