x

Doorzoek de site

Maatwerk oplossingen

Advies op locatie

Ruim 20 jaar ervaring

Oplossingen voor elk budget

Textile

Reduceer je time-to-market met de next generation kleuroplossingen

Als textielproducent ben je constant in de race om de concurrentie voor te blijven. Nieuwe trends zoals fast fashion vragen om een upgrade van je time-to-market. En dat betekent voor jou maar één ding: sneller kleur produceren, zonder concessies te doen op kleurkwaliteit. Daar helpen wij je graag bij! Onze ‘next generations’ tools zijn ervoor om o.a. jouw ontwikkelingsproces beter te stroomlijnen, efficiënter kleurstoffen te formuleren en nauwkeurig kleurkwaliteit te beheersen.  

Product Highlights Textile

Bekijk hieronder onze meest populaire producten voor deze branche.

Ci7800 benchtop sphere spectrophotometer +UV

In een industrie waar textiel steeds meer wereldwijd wordt geproduceerd en gedistribueerd, is het een uitdaging om over de gehele supply chain consistente kleur te garanderen. De Ci7800 meet ondoorzichtige, doorschijnende en transparante monsters en werkt met Color QC-kwaliteitsborgingssoftware. Eventueel uit te breiden met matching/formulerings software. Daarmee weet je instant of een monster binnen de tolerantie valt. Zo niet? Dan geeft het direct feedback hoe je het op het gewenste niveau kan krijgen. Met de Ci7800 weet je zeker dat je altijd, op ieder moment, de beste kwaliteit kunt waarborgen!

Non-contact kleurmeter VS3200

Met de non-contact kleurmeter VS3200 van X-Rite meet u de kleurkwaliteit op élk gewenst moment tijdens het productieproces. Deze kleurmeter is in staat contactloos te meten. Uniek is dat de VS3200 met behulp van software de verschillende kleuren in een patroon kan onderscheiden en meten! Tevens kan het images van een sample vast leggen. Dit is noodzakelijk voor een correct kleurvergelijk bij (kleur)patronen.

Lichtcabine

De SpectraLight QC met zeven lichtbronnen is top of the bill van alle lichtcabines voor ‘kleurkritische visuele beoordeling’. De cabine is geschikt voor grote én kleine items bij daglicht en andere lichtomstandigheden. Voldoet aan alle internationale kleurnormeringen en scoort als hoogste in de colorrenderingindex. Alle kleuromgevingsinvloeden zijn voor deze cabine nauwkeurig gestandaardiseerd zodat je altijd 100% kunt vertrouwen op de kleurwaarneming.

FM100 Hue Test

De FM100 Hue Test is een gemakkelijke en effectieve methode om de individuele kleurwaarneming van personen te beoordelen. De Hue Test is draagbaar en binnen 15 minuten weet je hoe nauwkeurig de kleurwaarneming van een persoon is. De software is eenvoudig in gebruik en geeft aan of er sprake is van een kleurdeficiënt zoals kleurenblindheid. De Hue Test wordt onder andere gebruikt als onderdeel bij sollicitatieprocedures bij technical colorcenters.