x

Doorzoek de site

Maatwerk oplossingen

Advies op locatie

Ruim 20 jaar ervaring

Oplossingen voor elk budget

Paint & Coatings

Kwaliteit is ‘key’ in de paint en coatings branche. De kwaliteit van jouw product definieert je succes. En om succesvol te blijven wil je snel, eenvoudig én accuraat producten meten. tqm systems helpt je hier graag. Dat doen we door het leveren van (o.a.) kleur- en glansmeters van de hoogste kwaliteit met de nieuwste technologieën. Producten waarmee je processen versnelt, je time-to-market reduceert en uiteindelijk de competitie ver achter je laat. Kortom, producten waarmee je excelleert.

Product Highlights Paint & coatings

Bekijk hieronder onze meest populaire producten voor deze branche.

Non-contact kleurmeter (voor o.a. twee componenten materiaal)

Met de non-contact kleurmeter MetaVue/VS3200 van X-Rite meet je de kleurkwaliteit van verf, of coating op élk gewenst moment tijdens het productieproces. Deze kleurmeter is in staat exacte metingen te doen op de ‘natte en droge (verf)laag’. En dat versnelt niet alleen het productieproces aanzienlijk. Maar maakt ook dat je op ieder moment in het proces kunt schakelen. Een must have voor iedere producent in de verf en coatingindustrie!

Portable glansmeter voor orange peel en haze

De Rhopoint IQ portable goniophotometer/glansmeter is een must have voor iedere producent in de coatingsindustrie. Door microscopische kleine structuur veranderingen in het oppervlakte verandert niet altijd de glans, maar kan wel het reflectiegedrag van een product veranderen. Met de Rhopoint IQ goniophotometer meet je niet alleen de glanswaarden, maar ook het voorkomen (appearance) van uw product, zoals orange peel (DOI), haze (waas) en de RIQ (reflected image quality). Met de IQ meet u op ieder moment in het productieproces direct alle essentiële waarden.

Portable multi-angle kleurmeters

Niets zo lastig als special effect coatings. Bij iedere kleine verandering van licht verandert namelijk ook de perceptie van kleur. Gebruik daarom de portable multi-angle spectrofotometers (MA-5QC, MA-T6 en MA-T12) met software. Hiermee meet je op ieder moment in het productieproces en/of tijdens de kwaliteitscontrole nauwkeurig en eenvoudig de special effects van uw product. Waardoor je altijd 100% je kwaliteit kunt waarborgen.