x

Doorzoek de site

Maatwerk oplossingen

Advies op locatie

Ruim 20 jaar ervaring

Oplossingen voor elk budget

Food & Beverage

Kleur communiceert versheid, smaak en kwaliteit. Een afwijkende kleur is daarom dé nachtmerrie voor iedere producent in de food & beverage industrie. Je hebt heeft veel geïnvesteerd in het ontwikkelen van je  ‘excellente’ imago. Maar één verkeerde badge en jouw brand ligt onder vuur. Gelukkig weet tqm precies wat te doen om te blijven excelleren. Of je nu metingen doet in het ‘veld’, het laboratorium of tijdens het productieproces. Met de juiste tools kun je op ieder moment de kleurkwaliteit meten, reproduceren én garanderen.

Product Highlights Food & Beverage

Bekijk hieronder onze meest populaire producten voor deze branche.

LICO vloeistofkleurmeters

Nooit meer discussies over kleurechtheid, maar altijd 100% objectiviteit en zekerheid met de vloeistofkleurmeters LICO620 en LICO690. Er is maar liefst 25 jaar expertise in de ontwikkeling van de nieuwe LICO’s gestoken. Deze objectieve kleurmeters zijn dan ook ‘top of the bill’ en onmisbaar voor verwerkers van o.a. (eetbare) oliën en vetten, sauzen en dranken. De LICO vloeistofkleurmeters herkennen genormeerde kleurgetallen en meten  Lovibond waarden, CIE Lab, Hazen/APHA, Gardner. En alle andere belangrijke internationaal erkende kleurgetallen. Daarmee verzeker je altijd, en op ieder moment 100% internationaal erkende kwaliteitsgarantie van jouw product!

Ci7520 benchtop sphere spectrophotometer

In de voedselindustrie waar grondstoffen, halffabrikaten en/of eindproducten steeds meer wereldwijd worden geproduceerd en gedistribueerd, is het een uitdaging om over de gehele supply chain consistente kleur te garanderen. De Ci7800 meet ondoorzichtige, doorschijnende en transparante monsters. En werkt met de Color iQC-kwaliteitscontrolesoftware, waarmee je instant weet of een monster binnen de tolerantie valt. De Ci7800 heeft verschillende meetopeningen én biedt standaard verschillende accessoires om onder andere sauzen, kruiden(poeders) en dranken eenvoudig en reproduceerbaar te meten. Speciaal voor het meten van concentraten en sappen zoals sinaasappelsap is de Ci7520 ontwikkeld.

Non-contact kleurmeter VS3200

Met de non-contact kleurmeter VS3200 meet je op élk gewenst moment tijdens het productieproces de kleurkwaliteit van je product. Deze kleurmeter is in staat exacte metingen te doen op de ‘pasteuze’ vorm (bijv. ijs, sauzen, salades, (vruchten)sappen, smoothies). En dat versnelt niet alleen het productieproces aanzienlijk, maar maakt ook dat je op ieder moment in het proces kunt schakelen. Daarbij zorgt Non-contact meten ervoor dat er geen vervuiling ontstaat aan de meetopening. Wat deze tool uitermate geschikt maakt voor gebruikers in de foodbranche.